Akciós Malév-utasszállító eladó

A Malév állami felszámolója immáron háromszázmillió forintért is hajlandó megválni az egykori nemzeti légitársaság utolsó megmaradt, alig használt komplett repülőgépétől, néhány további repülőgép-alkatrészt is hozzácsapva. De valahogy nem kellenek senkinek.

Minden eddiginél olcsóbban, immár „csak” háromszázmillió forintért árulják a felszámolás alatt álló Malév utolsó komplett repülőgépét, egy alig használt Bombardier CRJ200ER-t – közli a Világgazdaság.  

A 2002-ben gyártott, 15 ezer órát repült, ötvenszemélyes gép három társával együtt régebben a magyar légitársaság térségi hálózatát gyarapította, de üzemeltetésük drágának bizonyult. Már 2005-ben felmerült, hogy túladnak rajtuk, 2011-ben majdnem kormánygép lett belőle, ám közbejött a 2012. februári csőd. 

A felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. immáron tizenkettedik alkalommal hirdeti meg az eszközt. Eredetileg 4,3 millió dollárról (mai árfolyamon 1,2 milliárd forintról) indult. 2013-ban már megelégedett volna 3,6 millió dollárral is.  Aztán tavaly hozzácsapták a portékához egy Next Generation 737-es Boeing és egy Bombardier Q400-as katalogizált alkatrészeit is, egyszersmind lementek az árral 1,7 millió dollárra (mai áron 485 millió forintra). A mostani háromszázmillió előtti utolsó ár 324 millió forint volt.

Ezen túlmenően több kisebb, részben vitatott Malév-vagyonelem, illetve követelés várna gazdára, melyek azonban valahogy nem kellenek senkinek.

Pedig ilyen áron egy alig használt ötvenfős komplett repülőgép alighanem soha vissza nem térő ajánlat. Siessenek, nehogy lemaradjanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.