Magyar önkéntesek segítettek az afrikai árváknak

Mestersége címere: önkéntes. Takács István, a Vodafone belső kommunikációs szakértője a közelmúltban tért vissza Kenyából, ahol az ország délnyugati részén lévő burai árvaház működését segítette. Nem elsőként: a távközlési vállalat Belső Főállású Angyal programja 2012-ben indult, ennek keretében évente két munkatárs utazhat ki, hogy egy-egy hónapon át önkéntes munkát végezzen.

Magukkal viszik a cégnél összegyűjtött adományokat, kint pedig olyan új módszereket, eljárásokat honosítanak meg, amelyeknek tartós az eredménye, és amelyek fenntartása a továbbiakban az ott élők közreműködését igényli. Zseniális a program, mert nem halat, hanem hálót adunk a kezükbe – állítja Takács István.

Közös erővel készült el a szárító vázszerkezete
Közös erővel készült el a szárító vázszerkezete
A szerző felvétele

A legidőszerűbb feladat ezúttal egy terményszárító elkészítése volt, ahol a megtermelt kukoricát és hüvelyeseket kiszáríthatják, illetve egy zöldségszárító, hogy semmi se vesszen kárba a bőven termő paradicsomból és paprikából. Kisebb-nagyobb javításokra is sor került: támfalat kapott a megcsúszott víztározó tartály, fedelet az emésztő, kicserélték az elromlott kapcsolókat és csapokat, az ablakokra pedig szúnyoghálót szabtak.

A negyvenfős árvaház körüli teendőket a helyszínen az idehaza gasztrobotanikusként ismertté vált Domonyai András koordinálja. Neki köszönhetően egyre több minden terem meg a teraszos ágyásokban, így nemcsak a tányérra jut, hanem a piacra is. A Vodafone önkéntesei az afrikai gyermekek megsegítésére létrejött Taita Alapítvány munkájába kapcsolódnak be. Burában örök emlékeket szereznek, és más emberként térnek vissza. De ezt talán mondani sem kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.