Aeroflot - Malév közös járatok Moszkvába

Az Aeroflot-partnerség jegyében a Malév visszaköltözik a moszkvai Seremetyevó repülőtérre, hogy csatlakozó járatot tudjon üzemeltetni az Aeroflot belföldi gépeihez. A Malév nem egészen egy évet töltött Domogyedovón, amelyik modernebb reptér és a Oneworld légitársaságok mind oda repülnek. Cserébe a napi két járatra ismét vonatkozik a közös járatüzemeltetési szerződés, azaz mindkét légitársaságnál lehet jegyet venni mindkét járatra.

A Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest - Moszkva közötti járataikat. A közös üzemelésről szóló code share megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Sheremetyevó repülőtérre fognak közlekedni. Ez az Aeroflot bázis-repülőtere, s korábban ide repült a Malév is. Tavaly márciusban költöztek a Domogyedovóra, amely a korábbi Malév-tulajdonos Borisz Abramovics volt légitársaságának, az Air Unionnak a bázisreptere is volt, de ide repülnek a Oneworld légitársaságok járatai is - ennek a légiszövetségnek a tagja a Malév is. Miután azonban az AirUnion tönkrement, s ma már az Abramovics fivérek is legfeljebb papíron tulajdonosai a társaságnak, a Malév számára logikus lépés volt felújítani a code-share szerződést és visszaköltözni Seremetyevóra. A Oneworldnek ugyanis Moszkva nem bázisa, így ott nem visz utast - vagy ha igen, elhanyagolható számút - a Malév járatokra. Nem így viszont az Aeroflot, amely a tervek szerint részt vállal a Malév szakmai irányításából, s jó csatlakozást tud biztosítani a Malév gépeknek. Ráadásul, a két társaság gépeire limit nélkül adhatnak el jegyeket, így mindkét cég számára hatékonyabb a járatok üzemeltetése.

2009. március 29-től a közös üzemelésű járatokat a Malév Boeing B737-sekkel, az Aeroflot pedig Airbus A319 típusú repülőgépekkel teljesíti, és mind a Malév, mind pedig az Aeroflot felhelyezi saját MA, illetve SU marketingkódját a másik társaság járatára. A két légitársaság együttműködése nem új keletű. A Malév és az Aeroflot már 2002-től egészen 2008. március 30-ig is hasonló megállapodás szerint üzemeltette a két főváros között közlekedő járatait.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.