Adózzon a Facebook is!

A magyarok össznépi akarata, hogy az internet mindenki számára legyen elérhető és megfizethető. A technológiai cégeknek is ki kell venniük a részüket a közteherviselésből – mondta tegnap a miniszterelnök az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesület idén Budapesten rendezett éves konferenciájának nyitóbeszédében.

Mindezt azzal támasztotta alá, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció (amelyet az internetadó ötletét követő kármentési kísérletként hívott életre a kormány) során ezt kiemelten fontosnak tartották a magyarok. A miniszterelnök ezzel olyan témát feszegetett, amely jó pár éve téma például az uniós politikában is, elvégre a Google és a Facebook rengeteg bevételt szív el az európai gazdaságokból, érdemi adófizetés nélkül – kommentálták a lapunk által megkérdezett szakemberek Orbán beszédét. Kiemelték, hogy a kormányfő legitim felvetéssel élt.

A nemzetközi szakembereknek szemet szúrt a miniszterelnök felkészültsége. Igaz, olyan Magyarország képét festette le, mintha hazánk infokommunikációs fejlettsége rögtön az éllovas skandinávok után következne, ami több mint a politikusoktól megszokott túlzás. Ennek ellenére elismerést aratott a Digitális Nemzeti Fejlesztési Program, amely 2018-ra minden magyar háztartás számára elérhetővé teszi a széles sávú internetet. Ezért az állam és a távközlési cégek, elsősorban a Telekom, közös fejlesztésekbe fog.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.