Adósságátvállalás helyett fejlesztési támogatást kér a XIII. kerület

A főváros XIII. kerülete arra kéri a kormányzatot, hogy a felelősségteljesen gazdálkodó önkormányzatok számára nyújtson - a pazarlóan gazdálkodókat segítő adósságátvállalás mértékének megfelelő - fejlesztési célú támogatást.

A szocialisták által vezetett angyalföldi önkormányzat közleményében azt írta: ezt az alaptörvény és az önkormányzatokról szóló törvényben biztosított lehetőséggel és felterjesztési jogával élve kezdeményezik.

Kiemelték, hogy Angyalföld önkormányzata hitel felvétele és kötvény kibocsátása nélkül oldotta meg a működtetést és a fejlesztéseket, a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek közül a XIII. kerületnek a legkisebb az adósságállománya.

Úgy fogalmaztak: a kormány tervezett intézkedése a felelősen gazdálkodó településen élőket hozza hátrányos helyzetbe a pazarlóan gazdálkodókkal szemben. Kifogásolták azt is, hogy nem csak a 2010-ig felvett hitelek konszolidációjáról van szó, miközben a nagy eladósodás időszaka 2007-2008 volt. Az önkormányzat feltételekhez kötné a konszolidációt is.

Kiemelte: az egyenlőség érdekében azokat az önkormányzatokat, amelyek nem kapnak kompenzációt, hasonló forrásokhoz kell juttatni, mint amilyet a felelőtlenül gazdálkodók megkapnak. A XIII. kerület közleményében azt írta: garantálja, hogy ezt a támogatást teljes egészében fejlesztésre fordítaná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.