Egyelőre nincs Apeh "vélemény" a személyi változásokról

Az APEH nem kommentálta hírünket az MTI számára, amely szerint az adóhatóságtól a napokban több főosztályvezetőnek is távoznia kellett, s az elnökhelyettesek között is várhatók változások.

"Egyelőre nem tudunk új információval szolgálni az eddig nyilvánosságra hozottakon túl" - közölte az adóhivatal sajtóosztálya. Az MTI azt szerette volna megtudni, hogy milyen személyi változások voltak eddig az alsóbb vezetői szinteken, továbbá, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) összevonása jár-e létszámcsökkentéssel.

A lapunk információi szerint a napokban a humánpolitikai és a biztonsági főosztályok vezetőinek köszönték meg a munkáját, de az elnökhelyetteseknél is változások várhatók; rájuk már a kormánytisztviselőkről szóló törvény vonatkozik, a kéthavi felmondási idővel.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter június 28-án visszavonta Szikora János, az APEH elnökének megbízatását, mert jogszerűtlenül avatkozott be a kiemelt adózók igazgatóságának hatáskörébe, ezen belül a Malév köztartozása behajtásának felfüggesztésébe. Helyére még aznap Vida Ildikót nevezte ki, aki 1999 és 2002 között már irányította az adóhatóságot.

Az APEH az új elnök kinevezése óta két személyi változásról adott hírt. Vida Ildikó június 30-án Kalmár Istvánt nevezte ki az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé, aki 1998 és 2000 között már ugyancsak dolgozott az adóhivatalban, elnökhelyettesként hozzá tartozott az APEH informatikai rendszerének irányítása, valamint nyolc megyei igazgatóság adó- és járulékszakmai felügyelete. (Az APEH korábbi informatikai elnökhelyettese, Jacsó Tamás a jövőben az adóhivatal Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézetének (SZTADI) főigazgatói posztját tölti be.)

Július 8-tól Csillag Dezsőnét is elnökhelyettessé nevezte ki Vida Ildikó; ő korábban a központi hivatal jogi- és koordinációs főosztályát vezette. Az APEH-nak az újonnan kinevezetteken kívül jelenleg két elnökhelyettese van: Varga Lászlóné és Mogyorósiné Gábor Hajnalka, akik 2006 júliusa, illetve 2008 decembere óta töltik be posztjukat, és mindketten "régi motorosok" az adóhatóságnál, több mint 30, illetve több mint 20 éve dolgoznak a hivatalban.

A kormány egyesíteni kívánja az APEH-ot és a VP-t, ennek előkészítését Vida Ildikó irányítja kormánybiztosként, és a két adóigazgatási szervezet egyesítéséig ő irányítja a VP országos parancsnokának tevékenységét is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.