Adathalászok próbálkoznak visszaélni az OTP nevével

Csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek némelyikében latin és cirill betűk keverednek - közölte a bank.

Sok e-mail címre érkezett ma reggel ezzel a szöveggel üzenet:

Tisztelt Ьgyfelьnk!
Ez a hivatalos йrtesнtйst arrуl, hogy a hitelkбrtyбjбt korlбtozott volt. A kцzelmъltban felьlvizsgбltбk a kбrtyбt, йs ъgy tűnik, hogy a vele kapcsolatban бllу tцbb mint 1 szбmlбk. Цsszekapcsolja a hitelkбrtya tцbb sokszoros szбmlбk szigorъan tilos, йs azt is tцrvйny bьnteti. Цn most mбr felkйrtйk, hogy nyъjtson informбciуkat a hitelkбrtyбjбt. Az OTP Bank azonnal kivizsgбlja az ьgyet, йs ha a vizsgбlatot az Цn javбra fogjuk visszaбllнtani a fiуkjбt. Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?

Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?

Kattintson ide  , йs vйgezze el a lйpйseket, hogy eltбvolнtsa korlбtozбsokat.

The OTP  Bank Team

© copyright 2009 OTP Bank

Közleményében az OTP felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre, mert a bank soha nem kért  és nem kér e-mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a  figyelmet honlapján is.

Az OTP Bank a mostani visszaélési kísérlet kapcsán már megtette  a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket. Az elektronikus levél Fontos!  megnevezéssel service otp.hu címről érkezik. A levél kinyitása után kéri az azonosító adatokat, beleértve a PIN kódot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.