Acélozza nyereségét az ArcelorMittal

A tavalyi utolsó negyedévben visszatért a nyereségzónába a világ legnagyobb acélipari vállalkozása. Az indiai ArcelorMittal 1,07 milliárd dolláros pluszt tudott felmutatni, szemben az egy évvel korábbi 2,63 milliárdos deficittel.

Lakshmi Mittal, a vállalatóriás tulajdonos-igazgatója a végrehajtott drasztikus költségcsökkentési és adósságátütemezési intézkedések, valamint az ismét erősödő kereslet számlájára írja a javuló teljesítményt. Lassú, de kézzelfogható az érdeklődés az acélipari termékek iránt, s ez bizakodásra ad okot - tette hozzá közleményében.

A növekvő autó- és építőipari kereslet kielégítésére az ArcelorMittal sorra nyitja meg a válság miatt ideiglenesen bezárt franciaországi és észtországi kohóit, valamint az Ohio-i kokszolóját. A Nomura Holdings előrejelzése szerint az acélipari kapacitások kihasználtsága globálisan 77 százalékra nő a tavalyi 69 százalékról.

Az árak is nekilódulnak: 43 százalékos drágulást vetít előre a Nomura az Európába szállított referenciatermék, a melegen hengerelt acélbuga esetében.Az ArcelorMittal várakozása szerint 1,8-2,2 milliárd dollárra nő az első negyedévben az adózás előtti nyereség.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.