A Wizz Air és a Belavia új járatokat indít Budapestről

Két légitársaság is új járatokat indít Budapestről a 2014-es nyári menetrendi időszakra: a Wizz Air a napokban közölte, hogy a nyári időszakban a kelet-ukrajnai Donyeckbe indít járatokat, a Belavia belarusz légitársaság pedig sűríti minszki járatait a nyártól.

Két légitársaság is új járatokat indít Budapestről a 2014-es nyári menetrendi időszakra: a Wizz Air a napokban közölte, hogy a nyári időszakban a kelet-ukrajnai Donyeckbe indít járatokat, a Belavia belarusz légitársaság pedig sűríti minszki járatait a nyártól – közölte a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) hétfőn. 

A BA ismertette: a Wizz Air magyar diszkont-légitársaság ukrajnai leánycégének gépe 2014. április 30-ától hetente kétszer közlekedik A320-as típusú gépeivel a kelet-ukrajnai Donyeck és Budapest között. Az Azovi-tengerhez közel fekvő iparváros lakossága mintegy egymilliós, vonzáskörzetében, a szén- és acélipar fellegvárának számító Donbassz-övezetben pedig mintegy kétmillió ember él.

A másik légitársaság, a belarusz Belavia 2014. április 24-étől heti kettőről heti háromra emeli Budapest és Minszk között közlekedő járatainak számát.

A járatbővítés igazolja az előzetes várakozásokat, amelyek szerint nagy szükség van közvetlen légi összeköttetésre a két, nagyjából tízmillió lakosú ország között – hangsúlyozza a BA. A társaság hozzáfűzi: újdonság az is, hogy a Belavia vasárnap csak Budapestre közlekedik Bombardier CRJ 200-as típusú gépeivel, míg hétfőn és csütörtökön a budapesti járat továbbrepül a szerb fővárosba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.