A Wizz aktívabb lesz Magyarországon

Továbbra is nyereséges Magyarországon a Wizz Air, de a jegyárakat emelni kell Váradi József vezérigazgató szerint. A moszkvai és az isztambuli járatokról még nincs döntés.

A Wizz Air továbbra is nyereséges légitársaság, az egyes leányvállalatai és a holding konszolidált értelemben is – mondta Váradi József vezérigazgató hozzátéve: mind üzemi, mind pedig mérleg szerinti értelemben is igaz a megállapítás. A Wizz Air üzleti éve még tart – tette hozzá Váradi József. Bevételeik hetven százaléka a jegyárbevétel, míg a maradék harminc százalék nem jegyértékesítésből származik - közölte a vezérigazgató. Hozzátette: a tavalyi árszint nem tartható, ahhoz képest magasabb árszinttel kell számolni 2013-ra.

A Wizz Air vezérigazgatója hozzátette: számos új járatot terveznek, de ezek a kétoldalú légügyi egyezményektől függenek. Továbbra is kérdéses, mi lesz a moszkvai és az isztambuli járatokkal, ezek sorsa már a kormányközi tárgyalásokon is felmerült. A Wizz Isztambulba naponta tervezne repülni.

A magyar hatóságok már kijelölték a Wizz Airt ezekre az útvonalakra. – A légügyi egyezmény ad lehetőséget a feleknek, hogy megkérdőjelezzék a kijelöléseket valamilyen alapon. Ez a megkérdőjelezés még nem történt meg, egyelőre jogi kérdések miatt késlekednek a döntések – tette hozzá Váradi József.

Váradi József elmondta: hamarosan megnyílik a budapesti képzési központ, amely 1500-2000 ember folyamatos képzését biztosítja Magyarországon, a magyar hatóságok szakmai felügyeletével. Ez azt jelenti, hogy tízezres nagyságrendben fordulnak meg itt ennek eredményeként a szakemberek.

A cég tervei szerint a jövőben lényegesen több karbantartási munkát hoznak Budapestre a Lufthansa Technik bázisára, Váradi szerint gondolkoznak abban, hogy a karbantartási tevékenység nagy részét Magyarországra hozzák, akár mág a hangár jellegű karbantartásokat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.