A Waberer's jobban teljesít

Miskolcon erősít a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.: a cég hárommilliárd forintból 160 kamiont vásárolt, amelyek révén újabb száz főnek adnak munkát.

A százhatvanadik kamion átvétele alkalmából tartott avatási ünnepségen Szemerey Lóránd, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: a vállalat 700 saját járművel több mint hatezer hazai kiskereskedelmi egységet lát el áruval és jelenleg 1200 szakembert foglalkoztat. A létszámbővítés folyamatos, hiszen a társaság évente 10 százalékkal növeli teljesítményét. Ehhez elsősorban szakképzett hivatásos nehézgépjármű-vezetőkre van szüksége. A hatékony cégstruktúra és a korszerű eszközpark révén a miskolci székhelyű társaság öt éven belül árbevételét legalább 30 milliárdra kívánja növelni.

Wáberer György, Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Waberer’s-Szemerey Kft. Miskolc és a régió hosszú távú befektetője. A két vállalkozás, a hűtőfuvarozás és disztribúció hazai piacvezetője, a Szemerey Transport Zrt. és a komplex logisztikai szolgáltatások területén élen járó Waberer’s Logisztika Kft. alig több mint egy évvel ezelőtt egyesítette erőit és 2013-ban már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forintos pozitív eredményt ért el.

Mindkét vállalat kötődik az észak-magyarországi régióhoz: a Szemerey Transport támogatja a helyi katasztrófavédelmi szervezetet az árvízvédekezésekben és a helyreállításban, a Waberer’s pedig a munkaügyi központtal közösen ösztönzi a hivatásos gépjárművezető-képzést. A Waberer’s cégcsoport fokozottan kíván támaszkodni a megye munkaerő tartalékaira elsősorban gépkocsivezetői munkakörök betöltésében.

A foglalkoztatási lehetőségek bővítését azonban akadályozza a megfelelő képzettség hiánya. A cégcsoport ezért szorgalmazza, és sajátos eszközeivel támogatja a kormányzatnak a hivatásos gépjárművezető-képzés központi finanszírozásával összefüggő törekvéseit.

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a magyar kormány és a Waberer’s cégcsoport stratégiai együttműködési megállapodása megteremtette a kereteket a hivatásos gépjárművezető-képzés hosszú távú központi támogatási rendszerének kidolgozásához. Emlékeztetett arra, hogy az együttműködés révén korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 240, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 120 fiatal már szerezhetett kormányzati finanszírozással ilyen jogosítványt és egyben lehetőséget a Waberer’s International Zrt.-nél való elhelyezkedésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.