A VOSZ együttműködési megállapodást kötött a családi vállakozásokkal

A Vállalkozók Országos Szövetsége a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület a jövőben összehangolja munkáját, közös képzéseket szerveznek.

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) legfőbb törekvése legalább 25 ezer új munkahely megteremtése. Ehhez olyan gazdasági környezet kialakítására kell törekedni, amely elősegíti, hogy a foglalkoztatáshoz és a GDP termeléshez a családi vállalkozások mind nagyobb részben járuljanak hozzá -  áll az FBN-H, és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködési szerződésében.

„A hazai GDP 30 százalékát megtermelő, az összes foglalkoztatott egyharmadának munkát adó nagy múltú, megfelelő referenciával rendelkező, biztos lábakon álló családi tulajdonban lévő magyar vállalkozások nélkülözhetetlenek Magyarország gazdasága szempontjából, hiszen tulajdonosi összetételük, működési elveik és politikájuk alapján hosszú távra terveznek, profitjukat Magyarországon tartják, és mintegy 80 százalékát visszaforgatják a vállalkozásukba, további fejlesztésekre, beruházásokra költik." - hangsúlyozza Rudas László, a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület elnöke.

Az egyesület kiemelt feladatának tekinti a magyarországi családi vállalkozások és vállalatok támogatását minden olyan eszközzel, amely ráirányítja a figyelmet a magyar családi cégek szerepére a magyar gazdaságban. A VOSZ-szal való együttműködés ennek egyik első, és egyik legfontosabb lépése, miközben a szervezet további csaknem 20 gazdasági és érdekvédelmi szervezettel működik együtt, vagy tervezi az együttműködést. Az FBN-H által kidolgozott munkahelyteremtő program részleteit az FBN-H az általa szervezett áprilisi konferencián mutatja be

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.