A Volvóval képzeli el a jövőt a Rába

Stratégiainak nevezett szándéknyilatkozatot írt alá a Rába és a Volvo a buszpiaci együttműködésről. Figyelemre méltó, hogy a többségi állami tulajdonú Rába ilyen megállapodást hazai, magyar gyártókkal nem kötött.

A szándéknyilatkozat értelmében a Volvo és a Rába megvizsgálja üzleti együttműködésük kiterjesztésének lehetőségét a hazai autóbuszpiacra - szól a közös közlemény. A szándéknyilatkozatban a két fél rögzítette a partneri kooperáció alapelveit, és a megvalósítandó üzleti modell részleteit. A vizsgálat pozitív lezárása esetén a szerződéseket már a jövő év első negyedévében megkötik.

A megállapodás szerint a magyarországi gyártás kiforrott termék- és technológiai bázison történik, és a járműbe épített hazai tartalom fokozatos lokalizációval elérheti a harminc százalékot: a szándéknyilatkozatban felvázolt együttműködési lehetőség a Rába főegységei és a magyar beszállítói alkatrészek széles körű alkalmazása mellett valósulhat meg. A felhasznált Rába- és más hazai termékek bekerülnek a Volvo globális beszerzési programjába. A felek megállapodtak abban is, hogy a cél a lokalizálás után fennmaradó import teljes körű ellentételezése Rába-, illetve hazai gyártású tételekkel.

Az együttműködés megvalósítása jelentős stratégiai előnyöket hozhat mindkét vállalat és a hazai ipar számára is. A magyar döntési központú vállalatnál új munkahelyek jöhetnek létre a hazai igényekre szabott termékek gyártásával.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.