A Volvo az Év kamionja

A navigációs adatokra épülő I-See technológiával az FH sorozatú kamion képes teljesen automatikusan, jó előre a domborzati viszonyok változásához igazítani a motorvezérlést és a sebességváltást.

A 2014-es modellév újdonságaiból választott a zsűri, mely 116 pontot adott a győztes Volvo FH-modellnek, 105 ponttal második lett a DAF XF, a harmadik helyre került az új Mercedes Arocs. Az International Truck of the Year (ITOY) zsűritagjai az év újdonságai közül választanak az innováció, komfort, biztonság, vezethetőség, üzemanyag-takarékosság és az üzemeltetési költségek alapján.

A 25 országból verbuvált szakmai zsűri elnöke, Gianenrico Griffini így kommentálta a döntést: „A Volvo Trucks egy teljesen új nehéz-tehergépkocsit alkotott, amely innovatív fülkéjével, high-tech hajtásláncával és speciális karbantartási megoldásaival új mércét állított fel az autóiparban.”

Az új FH sorozat 13 vagy 16 literes dízelmotorokkal készül. Az I-See technológia 5 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményez, mert elektronikusan rögzített információkat használ az út domborzati viszonyairól, és automatikusan optimalizálja a fokozatváltást, a sebességet és a kiegészítő fékezést.

Ez a harmadik alkalom, hogy a Volvo FH-t választották a Nemzetközi Év Tehergépjárműjévé. A modell először 1994-ben, majd 2000-ben nyerte el a díjat. „Amikor 2012 szeptemberében bemutattuk az új FH modellt, azt állítottuk, hogy új termékünkkel felső kategóriás kamiont alkottunk, ezt a díj is igazolja” – nyilatkozta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke a moszkvai Comtrans kiállításon tartott ünnepségen. A teljesen megújult Volvo FH-t a gépkocsivezetők és a nyereségesség szempontjainak figyelembevételével dolgozták ki. Jelentős újításokat hozott az FH mind az üzemanyag-takarékosság, mind az ergonómia, a könnyű kezelhetőség, az aktív és passzív biztonság és az időmegtakarítás terén.

 

Az FH sorozattal harmadszor nyert el a díjat a Volvo
Az FH sorozattal harmadszor nyert el a díjat a Volvo
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.