A visegrádi négyeket látja vendégül a Magyar Agrárkamra

Miként birkóznak a nagy áruházláncokkal a közép-európai országok? Mindenhol egyformán nyomottak a mezőgazdasági árak - különös tekintettel a tejére -, vagy akad kivétel is? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Magyar Agrárkamara szervezésében tartandó debreceni összejövetelen a jövő héten a visegrádi négyek agrárkamarái.

Szlovákia, Lengyelország, Csehország és természetesen Magyarország agrárszakemberei március 25-26-án tárgyalnak arról, vajon az Európai Unió közös agrárpolitikájának félidős felülvizsgálata után hozott változtatások miként hatottak saját és Európa mezőgazdaságára. Mi történt a cseh uniós soros elnökség idején az agrárügyekben?

Téma lesz az is, hogy mit lehet tenni a nagy áruházláncok erőfölényével szemben? Nálunk készül egy önkorlátozásra alapozott megállapodás, amelyet kereskedelmi etikai kódexként is emlegetnek. A szlovákok néhány hónapja egy hasonló hatású törvényt tesztelnek, amit szeretnének ismertetni.

Nem utolsó sorban arról is tárgyalnak a kamarák szakértői, miként alakulnak a mezőgazdasági és élelmiszeripari árak a térségben, s hogy mit lehet tenni a gyakori piaci zavarok ellen a gazdasági válság közepette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.