Eldőlt: a Heti Válasz tulajdonosa viheti az RTL Klub harmadát

A versenyhivatal szerint nem torzítja a versenyt, hogy az Infocenter-csoport részesedést szerzett az RTL-csoportban.

Részvényei 100 százalékának megvásárlásával egyedüli, közvetlen irányítást szerezhetett az IKO Média Holding Zrt. (IKO Média) felett az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. (Infocenter).

A Rákosi-csoport és az Infocenter közös irányítása alá kerülhetett a Videovox Production Műsorgyártó Kft., az IKO Műsorgyártó Kft. és az IKO Sales House Kft. azzal, hogy üzletrészeinek 50 százalékát megszerezte az Infocenter.

A tranzakció eredményeként az eddig csak a hetilapkiadásban (Heti Válasz elnevezésű hetilap kiadása, hirdetési felületeinek értékesítése) érdekelt Infocenter-csoport médiapiaci érdekeltségei bővülnek, hiszen az IKO Holding-on keresztül 31 százalékos tulajdonosa lesz az RTL csoportnak, valamint - a televíziós műsorok készítése és értékesítése, valamint az azokhoz kapcsolódó reklámidő értékesítése, emellett kültéri plakát felületek értékesítése terén aktív Rákosi-csoporttal együtt - közös irányítójává válik a magyar nyelvű televíziós műsorokat gyártó IKO M és Videovox társaságoknak, valamint a televíziós hirdetési megoldásokat kínáló IKO SH-nak.

Mivel a felek piaci pozíciója alapján az összefonódás következtében káros versenyhatás fellépése nem valószínűsíthető, a GVH hozzájárult annak megvalósulásához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.