A VCP segíti az Axel Springer és a Ringier magyar üzletét

Az Axel Springer és a Ringier bevonja a Vienna Capital Partnerst, hogy létrejöhessen a két médiacég magyarországi üzlete.

Az Axel Springer AG és a Ringier AG azt tervezi, hogy további lépéseket tesznek a kelet-közép-európai közös vállalatuk végleges kialakítása érdekében. Első lépésként – a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzése érdekében – lehetséges, hogy mindkét társaságnak meg kell válnia magyarországi portfóliójának egyes elemeitől. Ezért a Ringier, az Axel Springer és a Vienna Capital Partners (VCP) bejelentik, hogy kizárólagos tárgyalásokat kezdenek egymással.

A VCP-t felkérték, hogy vizsgálja meg a meglévő magyar médiaportfólió egyes elemeinek felvásárlási lehetőségét. A lehetséges tranzakció eredményeként két független magyar médiavállalkozás jöhet létre, amelyhez szükséges a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása. A VCP a Ringier régi üzleti partnere, és a múltban jelentős médiabefektetések tulajdonosa volt Kelet-Közép-Európában. A vállalat számos vezető európai médiacsoport regionális tranzakcióját segítette tanácsadóként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.