A válságra hivatkozva utazgat a kormány

A "nemzetközi gazdasági helyzetre" hivatkozva már most elköltötték a kormányszervek a külföldi utazgatásokra jövő februárig rendelkezésre álló 2,5 milliárdot, elsősorban az OTP utazási irodájánál. 2013 februárjáig ezért már 3,5 milliárdos a keret.

Már most elfogyott az az eredetileg jövő év februárjáig megszabott 2,5 milliárdos keret, amit a költségvetési szervek alkalmazottai külföldi utazásokra költhettek.

A kormány Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósága épp a pénz idő előtti kifogytára hivatkozva hirdetett egymilliárddal megemelt keretből gyorsított közbeszerzési eljárást - tudósít a Napi Gazdaság a Közbeszerzési Értesítő alapján. Igaz, most azt ígérik, ez 2013. februárjáig kitart.

Az anyag szerint a keret 89 százaléka ez év február és szeptember között - azaz a tervezett idő kétharmadánál - elfogyott. Ezt "az uniós elnökség lezárásával" és "a jelenlegi nemzetközi gazdasági helyzettel" indokolták.

A sürgősséget többek között az indokolja, hogy "a nemzetközi hivatalos utazásokat folyamatosan biztosítani kell", illetve hogy időközben bonyolódott a közbeszerzések engedélyeztetése.

Az előző eljárásban az OTP Travel, a Weco Travel, a Hogg Robinson Magyarország és a Malév Air Tours nyert szállítási jogot. Ebből végül messze a legtöbbet, 1,29 milliárdot az OTP Travelnek juttattak a kormányszervek, a második helyezett pedig a Malév 444 millióval.

Most újra jelentkezhetnek a lehetőségért utazási irodák - legalábbis még öt napig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.