A TriGránit negyedmillió eurós hitelszerződést kötött egy banki konzorciummal

Az öttagú konzorcium egy poznani közlekedési csomópont és bevásárlóközpont építését finanszírozta meg.

A TriGránit lengyelországi legnagyobb, negyedmilliárd eurós beruházásához szükséges hitelszerződést kötött a Bank Zachodni WBK, Raiffeisen Bank Polska SA, Nordea Bank Polska SA, BRE Bank SA és a HYPO NOE bankokból álló konzorciummal – közölte a TriGránit.

A hitelből Poznanban épül majd egy modern közlekedési csomópont, mely a jelenlegi Poznań Główny főpályaudvarhoz kapcsolódik, és magában foglal egy központi vonat- és buszpályaudvart, valamint egy bevásárlóközpontot is.

A 150 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban, melynek kedden tették le az alapkövét, s amelyet a tervek szerint 2013 végén adnak át, a TriGránit szerint számos olyan, Lengyelországban eddig még jelen nem lévő, nemzetközileg ismert márka tervezi megnyitni első kereskedelmi egységét, mint például a Toys’R’Us.

A Lengyel Vasúttársaság (PKP) 8 pályázó közül választotta ki a TriGránitot a komplexum fejlesztésére. A 2008 óta zajló előkészítés során aláírt megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a 4 hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGránit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

A többségi magyar tulajdonban lévő TriGránit Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen. A TriGránit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket, és további 4 milliárd eurós – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.