A Toyota gyártotta a legtöbb hibás autót

Kétmillió Toyota-t hívhat vissza a gyártó Európa-szerte. Az Egyesült Államokban 2,5 millió autót rendeltek vissza, mert beragadhat a gázpedál. Tavaly - fennállása óta először - a Toyota került a hibalista élére.

A Toyota Motor Európára is kiterjeszti a visszahívási akciót a gázpedállal kapcsolatos problémák miatt, a pontos számot azonban később fogják megmondani - közölte a japán cég csütörtökön. Előzőleg a társaság egyik alkalmazottja azt közölte, hogy várhatóan 2 millió autót fognak visszahívni Európában.

Az Egyesült Államokban a Toyota néhány hónapon belül már a második visszahívást jelentette be a múlt hét végén, a korábbihoz hasonlóan ezúttal is a gázpedállal van a probléma. Az Egyesült Államokban 2,3 millió Toyotát rendelnek vissza, mert a gázpedál beragadhat, és nem megy vissza eredeti állásába. Az akció 2007-2010 között gyártott nyolc modellt érint, ezek: a RAV4, a Corolla, a Matrix, az Avalon, a Camry, a Highlander, a Tundra és a Sequoia.

 A vállalat tavaly novemberben jelentette be az 1957-es amerikai piacra lépés óta eltelt időszak legnagyobb visszahívási akcióját: a japán gépkocsigyártó 4,2 millió autót rendelt vissza a szervizekbe, mert a gázpedál beakadhat a padlószőnyegbe, és balesetet okozhat. Az amerikai NHTSA közlekedésbiztonsági felügyeletnek eddig 100 olyan esetről van tudomása, amikor valami baj volt a Toyoták gázpedáljával, és emiatt komolyabb balesetek is adódtak már.

A NHTSA múlt év végén közzétett adatai szerint a Toyota hívta vissza a legtöbb hibás autót 2009-ben 4,92 milliót (személyautó és kisteherautó), s ezzel története során első ízben vezeti a hibalistát. A Toyota kilenc komolyabb visszahívást jelentett be 2009-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.