A Toyota 1,7 millió járművet hív vissza

Esetleg üzemanyag-szivárgást okozó különböző hibák miatt összesen 1,7 millió járművet hív vissza a Toyota, főként Japánban.

A világ vezető autógyártójának szerdai bejelentése szerint több modellt is visszahívnak, köztük az IS és GS Lexust Észak-Amerikában, az Avensis szedánt pedig Európában.

Esetleg üzemanyag-szivárgást okozó különböző hibák miatt összesen 1,7 millió járművet hív vissza a Toyota
Toyota Motor Corp's logo is seen behind a traffic sign in Yokohama, south of Tokyo, January 26, 2011. Toyota Motor Corp said it would recall more than 1.7 million vehicles worldwide, bringing its total for recalls to nearly 16 million since late 2009 and dealing a blow to its efforts to restore its reputation for quality. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

A hibákkal kapcsolatban eddig nem jelentettek balesetet - közölte a cég, amely Japánból több mint 140, Észak-Amerikából 75 panaszt kapott. A visszahívásokra legnagyobb arányban Japánban kerül sor, ahol közel 1,3 millió járművet érint a Toyota akciója.

Ez a második legnagyobb visszahívás a belföldi piacon a japán járműipar történetében. A legnagyobb szintén a Toyota 2005-ös akciója volt, amikor több mint 1,3 millió Corollát hívtak vissza.

A Toyota világpiaci eladásai a vártnál nagyobb mértékben, 8,37 millióról 8,418 millió járműre nőttek 2010-ben, és ezzel a japán társaság továbbra is a világ első számú autógyártója.

A Toyota decemberben jelentette be, hogy 2011-ben összesen 8,61 millió autót szeretne eladni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.