A TakarékBank a takarékszövetkezeti intézményvédelmi alapban

Belépett a TakarékBank az Országos Takarékszövetkezeti Intézményvédelmi Alapba (OTIVA), az alap május 31-i közgyűlésének döntése alapján - közölte a bank csütörtökön.

Az integrált takarékszövetkezetek számára pénzforgalmi és egyéb pénzügyi, valamint befektetési szolgáltatásokat nyújtó TakarékBank eddig is különleges helyet foglalt el a takarékszövetkezetek közötti együttműködésben.

A bank közleménye szerint a belépés az OTIVÁ-ba és rendes taggá válása az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségben (OTSZ) egy új fejezet kezdetét jelzi a kooperációban, ezáltal az OTIVÁ-ban résztvevő hitelintézetek a hitelintézeti szabályozásban is elismert intézményvédelmi rendszert hozhatnak létre.

Az OTIVA ellenőrző mechanizmusa a csatlakozást követően kiterjed az integráció ernyőbankjára is. Ezáltal a tulajdonos takarékszövetkezetek nemcsak tulajdonosi jogaik gyakorlásán keresztül, közvetlenül irányíthatják és ellenőrizhetik a TakarékBank tevékenységét, hanem közvetve az OTIVÁ-n keresztül is.

A csatlakozással, a közös kockázatkezelési módszerek elősegítésével hatékonyabbá válhat az integráció tagjai közötti együttműködés és mérséklődhetnek a jogszabályoknak való megfelelés egyre növekvő költségei.  Amennyiben az integráció a szabályozásban is elismert intézményvédelmi rendszerré válik, nemcsak erősebb és biztonságosabb lesz, hanem hatékonyabban gazdálkodhat a tőkével és a likviditással is. Ezáltal üzleti tevékenysége is dinamikusabban fejlődhet és mintegy1500 fiókos hálózatával nagyobb részt vállalhat az ország gazdasági fejlődésének elősegítésében is - olvasható a banki közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.