A szép mosolyért: Budai Gyula ma is a Tescóban ajánlgatta az almát

Folytatta a magyar almát népszerűsítő kampányt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Tesco Váci úti áruházában.

A tárca tájékoztatója szerint Budai Gyula ezúttal is minden vásárlónak azt tanácsolta, hogy egyen naponta legalább egy almát. Ez alkalommal az államtitkárral együtt két szabolcsi almatermelő, Rácz Imre Balkányból és Bölcskei György Nagykállóból is a magyar almát népszerűsítette.

Folytatta a magyar almát népszerűsítő kampányt Budai Gyula
Budapest, 2012. október 5. A magyar almát népszerűsíti Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a TESCO Váci úti Extra áruházában 2012. október 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A legnagyobb mennyiségben termelt magyar gyümölcsöket, zöldségeket a VM, az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FriutVeB) közösen népszerűsíti.

Az almakampány szeptember közepén kezdődött, amelynek keretében a vidékfejlesztési miniszter és a minisztérium parlamenti államtitkára ellátogat a nagy áruházláncok üzleteibe, és a magyar almát ajánlja a vásárlók figyelmébe.

A becslések szerint az idén Magyarországon 30 ezer hektáron mintegy 450 ezer tonna alma terem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.