A Századvég dolgozhat a távhőárakon

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. dolgozhatja ki a kormány számára az egységes távhőárászámítási módszertant - 8 millió forintért.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. nyerte meg a Magyar Energia Hivatal (MEH) "távhőármegállapítási módszertan kialakítására" kiírt, 8 millió forint keretösszegű pályázatát - tette közzé honlapján a hivatal.

A parlament nemrég foglalta törvénybe, hogy a korábbiaktól eltérően nem a helyi önkormányzatok, hanem Fellegi Tamás fejlesztési miniszter határozhatja meg a helyi távhőtarifákat is, a MEH előkészítő anyaga alapján.

Az első árak az év második felében várhatók. Addig a tarifák a jelenlegi szinten maradnak.

A kormány nemrég a távhőár-előkészítés érdekében 14 fővel emelte a MEH állami alkalmazottainak számát.

A gyakorta szakemberhiányra panaszkodó hivatal emellett március végén pályázatot írt ki a távhőár-számítási képletek kidolgozására, amit egyszer módosítani is kellett.

Az Index információi szerint a lehetséges pályázók túl alacsonynak tartották az országos távhőárszámítási módszertanért ajánlott 8 millió forintot. Ezen túlmenően nem indulhatott olyan cég, amely bármely személyi kötődésen keresztül távhőcéggel hozható összefüggésbe. Ez szerintük kiszoríthatja a pályázók köréből az összes szakembert. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.