A Suez megkapta a szakértői jelentést

Pécs város jogi képviselője szerint valótlan lapunk értesülése a Suezt megillető kártérítésről, ám a Suez hivatalosan is közölte: mindkét félnek meg kellett kapnia a jelentést.

Pécs város jogásza valótlannak és pánikkeltőnek minősítette lapunk értesülését, miszerint a város és a Suez Environment vitájában a kártérítés megállapítására felkért szakértőcég első körben hétmilliárd forintban állapította meg a a Suez kártérítési igényét amiatt, hogy 2009. szeptemberében kiszorították a város vízellátásából. A közlemény a párizsi központú cég minden anyagi és erkölcsi támogatást megvont helyi leányvállalatától, a Pécsi Vízműtől, illetve a menedzsmenttől és nem szorgalmazza a Bécsi Választott Bíróság előtti pereskedést sem.A város jogásza szerint a cég inkább megállapodna a pécsiekkel. Megállapodás hiányában pedig húszmilliárd forintra perlik a francia multit, a károkért, amit a Pécsi Vízmű menedzsmentje okozott a városnak.

Lapunk kérésére nem sokkal ezelőtt reagált a Suez Environment.

A Suez Environnement megerősíti, hogy megkapta a Compass Lexecon független szakértői jelentését amely magában foglalja a cégünket megillető kártérítés összegét. A kártérítés indoka, hogy cégünkkel korábban szerződésben álló Pécs Város Önkormányzata az üzemeltetési szerződést idő előtt felbontotta. A most elkészült előzetes jelentés az összegzése annak a kártérítési igénynek, amely az elmúlt két évben elszenvedett károkért a Suez Environnement-t jogosan megilleti.

 A Suez Environnementnek nem áll módjában kommentálni a jelentés eredményeit, hiszen az nem foglalja magába a független szakértő által megállapított végső összeget. (Mint lapunk megírta: az összeg még nem végleges, ahhoz mindkét fél megjegyzéseket fűzhet, s a szakértő cég ezeket összegezve teszi le végleges jelentését.)

A Suez közleménye is hangsúlyozza: mindkét fél (Pécs Önkörmányzata és a Suez Environnement) megkapta a jelentést, a feleknek két hetük van a jelentés véleményezésére. A Compass Lexecon ezt követően készíti el a végső szakértői véleményt. A Suez Environnement megállapítja, hogy a Compass Lexecon előzetes független szakértői jelentés eredménye a vállalat számára kedvező. Várjuk a végső szakértői véleményt és reméljük az ügy békés megoldását.

Ami a város jogászának vádjait illeti, azzal kapcsolatban a cég így reagált: "nem reagálunk Pécs Város közleményére, hiszen nem kaptunk semmilyen információt vagy dokumentumot azzal kapcsolatban, hogy mi áll a kijelentés hátterében."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.