Leminősítheti Olaszországot a Standard & Poor's

Piaci pletykák szerint Spanyolország Portugália után most Olaszország leminősítése következhet a jelenlegi A plusz besorolásról.

Nem kívánta kommentálni a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő azokat a csütörtökön elterjedt piaci pletykákat, hogy Olaszország adósi besorolásának a leminősítésére készül.

Az S&P "A plusz" besoroláson tartja Olaszország minősítését stabil kilátással.

Az elmúlt időszakban felerősödött az aggodalom több dél-európai euróövezeti ország súlyos adósság- és költségvetési gondjai kapcsán.

Emiatt a leminősítés lehetőségére figyelmeztette Portugáliát szerdán a Moody's Investor Service. A hitelminősítő azt közölte, hogy felülvizsgálat alá vette a portugál kormánykötvény-adósság Aa2-es minősítését, amely a három hónapon belül záruló vizsgálat nyomán egy, vagy akár két fokozattal is lejjebb kerülhet.

Néhány napja agresszív mértékben, egyszerre két fokozattal leminősítette az euróövezeti tag Portugália adósbesorolását a Standard & Poor's, március végén pedig a Fitch. Április végén a Standard & Poor's Spanyolország adóskockázati besorolását rontotta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.