A Spyker már a héten vinné a Saabot

A holland Spyker Cars NV bízik a Saab AB autógyár megvásárlására adott ajánlatának elfogadásában, még ezen a héten számít a General Motors válaszára - írja a svéd Svenska Dagbladet keddi száma.

"Még ezen a héten válaszra számítok ... nagyon bizakodó vagyok" - nyilatkozta a Spyker igazgatója Victor Muller a lapnak. A svéd lap az elmúlt héten még arról írt, hogy a General Motors nem foglalkozik a Spyker módosított ajánlatával és felszámolni készül veszteséges svéd leányvállalatát. A Spyker december 20-án nyújtotta be módosított ajánlatát, két nappal azt követően, hogy a GM közölte, felszámolja a Saab autógyárat.

Svéd lapok értesülése szerint viszont a GM hajlandónak mutatkozott a tárgyalások újrakezdésére a Spyker két orosz befektetőjének visszavonulását követően. A GM állítólag nem nézte jó szemmel a technológiai know-how orosz kézbe kerülését.

A Svenska Dagbladet az elmúlt héten számolt be arról, hogy a Spyker két főrészvényese, a 29,3 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Vlagyimir és Alekszander Antonov már nem áll a holland vállalat Saab-ra tett ajánlata mögött. A Spyker második legnagyobb részvényese 22,7 százalékos pakettel az abu-dzabi Mubadala Development állami befektetési alap szintén kivonult az akvizíció finanszírozásából. Helyettük egy meg nem nevezett holland milliárdos üzletember biztosítja a szükséges pénzforrásokat.

A GM tervei szerint még az év vége előtt értékesíti vagy felszámolja a 3400 alkalmazottat foglalkoztató Saab autógyárat.

 

Saab 9-4X BioPower koncepció autó - szeretnék a hollandok
Saab 9-4X BioPower koncepció autó
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.