A sokadik A, mely a névadóról kapta nevét

Az Agila, Astra, Antara és Ampera után újabb A-betűvel kezdődő autót mutat be az Opel: az Adam premierjét szeptember végén tartják a párizsi nemzetközi autókiállításon.

Volt már az Agilánál is kisebb több tanulmánymodellje az Opelnek, ám sem a Maxx, sem a Junior nem került sorozatgyártásra, a legújabb mini viszont biztosan szalagra kerül, ezt már a cég is elismerte azzal, hogy hivatalosan bejelentette, a márka alapítója után az Adam nevet kapja következő autójuk. A megszokottól eltérő módon az autó egy álcázott verziója írta fel a nevet Frankfurt utcáira egy GPS jeladó segítségével. Adamot könnyű lesz kommunikálni a német piacon, a briteknél talán szerencsésebb lett volna Juniornak nevezni a Vauxhall jelvényes testvérmodellt.

A hírek szerint a miniket kettő és három hengeres benzines turbómotorokkal gyártják majd, lesz belőlük kézi és automata sebességváltós, valamint 2015-től háztartási konnektorból tölthető akkumulátorú villanymotoros változat is készül a kelet-németországi Eisenachban. A General Motors dél-koreai leányvállalatával, a Chevroleteket is gyártó DAT-tal közösen tervezett Adam tengelytávja 2,4 méter, hossza 3,7 méter.

Az 1837. május 9-én született Adam Opel, a márka alapítója, először kerékpárjaival és varrógépeivel lett híres.

 

 

Álcázott Opel Adam próbakocsi
Álcázott Opel Adam próbakocsi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.