A sertés- és a marhahús nem szalmonellás

A legális forrásból származó magyar a sertés- és a marhahús nem fertőzött  szalmonellával - hangsúlyozza a Hússzövetség és Húscéh közös közleményében. A Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) és a Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége (Húscéh) - amely a magyar sertés- és marhahús-termékeket előállító vállalkozások  túlnyomó többségét képviseli - ezt annak kapcsán közölte, hogy a hét  elején nyilvánosságra került információk szerint a magyar  baromfiállomány több mint 50 százaléka fertőzött szalmonellával.

A közlemény rámutat: a legális magyar húsipar szereplői  szigorú belső higiéniai és élelmiszerbiztonsági követelményrendszereket  alkalmaznak, valamint a felelős hatóságok folyamatosan kiterjedt  ellenőrzéseket végeznek, ez garantálja, hogy a termékek megfelelnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági előírásoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.