A Richter a felzárkózók között

A multinacionális társaságoknak páratlan erős versenyt támasztanak a feltörekvő gazdaságok sikeres vállalatai, amelyek listáját közzétetette a Boston Consulting Group (BCG) tanácsadó cég Davosban. Az első száz között egyetlen magyar cég van, a Richter Gedeon.

A multinacionális társaságoknak páratlan erős versenyt támasztanak a feltörekvő gazdaságok sikeres vállalatai, amelyek listáját  közzétetette a Boston Consulting Group (BCG) tanácsadó cég Davosban. Ennek a gyorsan globalizálódó vállalatcsoportnak a 100-as listájára egyetlen magyarországi vállaltként felkerült a Richter Gedeon. A multikhoz felzárkózni képes 100 cég együttes árbevétele  2007-ben 1,5 ezer milliárd dollár volt, és a cégek a legkülönfélébb iparágakat képviselik: egyebek között 20 vállalat a nyersanyag-kitermelésben és a fémiparban tevékenykedik, 13 az  élelmiszeriparban, 10 az autóiparban, illetve annak beszállítójaként  működik.

A 100 legígéretesebb feltörekvő cég között a BCG 36 kínai vállalatot, 20 indiait, 14 brazilt, hét mexikóit és hat orosz céget tart nyilván. Első ízben négy közel-keleti cég is felkerült a  listára. Összességében 14 ország vállalata jutott be a multinacionális cégek kihívóinak 100-as csoportjába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.