A Rehau gyárat épített az Audi közelében

Hatvanmillió euróból első ütemben kétszáz új munkahelyet hoz létre Győrben az Audinak lökhárítókat gyártó német Rehau-cégcsoport, melynek új magyarországi üzemét hétfőn avatták fel a város nemzetközi ipari parkjában.

Világszerte az a tendencia, hogy a multinacionális cégeket követik telephelyeikre a beszállítók, hangzott el az üzemavatón.

Az autóiparban különösen fontos az alkatrészgyártók közelsége. A Rehau is közvetlenül a járműgyár szerelőszalagjára szállítja az általa készített lökhárítókat a napi igény, s a megrendelő által kívánt menetrend szerint - hangsúlyozta Veit Wagner, a cégcsoport alelnöke.

Az ötven országban 170 telephelyen működő családi vállalkozás az építő- és bútoriparban már több mint két évtizede jelen van Magyarországon. Az Audinak azonban eddig Németországból szállította a fényezett lökhárítókat. Mostantól az Audi A3 Cabrio és Coupé, 2014 nyarától pedig a TT és a Q7 első és hátsó lökhárítóit állítja elő a győri gyárban.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta:  a Rehau győri gyára a Volkswagen-csoport más márkáinak is beszállítója lesz.

A most felavatott üzem 25 ezer négyzetméteres területén lakkozó, fröccsöntő,  szerelő üzem, raktár és logisztikai csarnok kapott helyet.

Az első ütemben 200 munkatársnak ad munkát Győrben a Rehau, mely a világon összesen 15 ezer embert foglalkoztat. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.