A posta segítségével ellenőrzik a trafikokat

Az NDN Zrt. a pályázatokban megfogalmazott nyitási vállalás teljesítését a Magyar Posta Zrt.-vel országosan együttműködve ellenőrizte - derül ki a vállalat közleményéből.

Az NDN Zrt. a pályázatokban megfogalmazott nyitási vállalás teljesítését a Magyar Posta Zrt.-vel országosan együttműködve ellenőrizte - derül ki a vállalat közleményéből. Ezen fejlemény azért lehet furcsa mert az NDN részéről korábban többször elmondták, hogy az ellenőrzés az társaság feladata lesz, s ők is végzik majd. 

A vizsgálat szerint július 1-jéig a koncessziógyakorlók több mint 80 százaléka - 5297 jogosultból 4530 - nyitotta meg nemzeti dohányboltját vállalásának megfelelően. A nemzeti dohányboltok a jogszabályokat és a koncessziós szerződést betartva, egységes arculattal nyíltak meg.

Akik nem teljesítették vállalásukat, felszólítást kapnak, ebben 15 napon belüli nyitásra szólítja fel őket az NDN Zrt. a koncesszióba adó nemzeti fejlesztési miniszter képviselőjeként - közölték. Amennyiben a felszólításban megjelölt póthatáridő lejártáig ez nem történik meg, a koncesszióba adó jogosult a koncessziós jog visszavonására - figyelmeztet a társaság.

Az NDN Zrt. ideiglenes ellátókat jelöl ki a nemzeti dohányboltokkal, vagy elkülönített értékesítési hellyel most még nem rendelkező kistelepülésekre. Jelenleg 1150 hely kap a törvény szerinti kijelölés által lehetőséget a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység folytatásához, amely az új, eredményes pályázat alapján megkötendő koncessziós szerződés aláírásáig gyakorolható - írják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.