A Patkós-Cassa helyett fizet az állam

A kormány támogatást ad azon kereskedőknek, akiknek a pénzét benyelte a Patkós-Cassa. Jogi úton fellépnek a céggel szemben, de kérdés, mennek-e valamire?

A kormány úgy döntött, hogy a pénztárgépcserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az eltűnt Patkós-Cassa károsultjainak a befizetését, és jogi úton fellép a céggel szemben. Az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozók február 24-ig a NAV-nál jelezhetik igényüket. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már alá is írta az erről szóló rendeletet – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.  

A Patkós-Cassának kifizetett összegeket a kormány átvállalja, egyúttal állami támogatást nyújt a károsultaknak. Az eltűnt viszonteladó cég ügyfeleinek 2014. február 24-ig kell az adóhatósághoz eljuttatni papíralapú igényüket arról, hogy követelésüket az államra engedményezik. A nyilatkozat mellé csatolni kell másolatban a szerződést, a számlát és a kifizetésről szóló igazolást azért, hogy az állam a Patkós-Cassától jogi úton érvényesíthesse követelését. A február 24-ei határidő jogvesztő, azt követően nincs mód a támogatás igénylésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.