A Nomura is érintett a gigacsalásban

Japán egyik legnagyobb befektetési csoportja ma közölte, hogy érintett a Wall Street történetének legnagyobb csalásaként aposztrofált ügyletben. A japán cég több mint 300 millió dollárt helyezett el Bernard Madoff fedezeti alapjában.

A Nomura Holdings japán befektetési csoport közölte, hogy 27,5 milliárd jent, azaz a jelenlegi árfolymon több mint 300 millió dollárt fektetett a kötvénycsalással vádolt Bernard Madoff amerikai üzletember fedezeti alapjába, s ezt a pénzt elveszítheti. A Nomura közleményében mindazonáltal hangsúlyozta, hogy ezen összeg elvesztése "korlátozott hatással" lenne a befektetési csoport tőkéjére.

Előző nap a BNP Paribas francia bank - az euróövezet legnagyobb bankja - közölte, hogy 350 millió eurós veszteség éri, ha kiderül, hogy elúszott a Wall Street-i fedezeti alapban eszközölt befektetése. A USA Today című amerikai lap vasárnap számolt be arról, hogy a Wall Street történetének talán legnagyobb, 50 milliárd dollárosra bescült,  piramisjátékhoz hasonlító kötvénycsalásával vádolják Bernard  Madoffot. A volt Wall Street-i veterán cégét azzal vádolja a manhattani ügyészség és a tőzsdefelügyelet, hogy egyes befektetők pénzét rossz kereskedések miatt elvesztette, majd a veszteségeket elrejtette más befektetők pénzével. Madoff csalási ügylete akkor omlott össze, amikor ügyfelei már 7 milliárd dollár visszatérítését kérték a múlt héten, és ezt nem volt képes teljesíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.