A Nokia Siemensszel is barátkozik a kormány

Startégiai megállapodást köt a kormány a Nokia Siemens Networks Kft.-vel (NSN).

A megállapodást Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Ésik Róbert, a kft. ügyvezető igazgatója írja alá a Parlamentben - derül ki a meghívóból.

A magyar kormány eddig 13 stratégiai megállapodást kötött cégekkel, legutóbb, a múlt héten a tiszaújvárosi központú Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel. Korábban a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-vel, az IBM Magyarország Kft.-vel, valamint a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepével kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

A finn Nokia Siemens Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A 150 országban működő cég központja a finnországi Espooban található. 

Az NSN budapesti kutatás-fejlesztési központja 1998-ban jött létre, tevékenysége a kutatás-fejlesztés teljes spektrumát magában foglalja: az igények megfogalmazásától, a tervezésen át az egyes szoftverek gyártásáig. A közel ezer munkavállalót foglalkoztató központ része a Nokia Siemens Networks globális kutatás-fejlesztési hálózatának, melynek többi európai társa Németországban, Finnországban és Lengyelországban található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.