A németeknél még mindig több a kerékpár, mint a mobiltelefon

Bár a német háztartások közel 90 százalékában van már legalább egy mobiltelefon, ennek ellenére az ország statisztikai hivatala szerint még mindig több a nyilvántartott kerékpár az országban, mint a mobiltelefon.

Első ránézésére igencsak figyelemre méltó adatot tett közzé ma a német szövetségi statisztikai hivatal. Felmérése alapján ugyanis Németországban még az év elején a 39 millió magánháztartásban 40 millió autó, 48 millió személyi számítógép, 60 millió mobiltelefon és ezzel szemben 70 millió kerékpár volt "forgalomban". A háztartások közül 34 millió - 87 százalék - rendelkezett egyenként legalább egy mobiltelefonnal, és a háztartások 52 százalékában egynél több mobiltelefonnal rendelkeztek.

A jövedelmi helyzetet elég jól tükrözi, hogy a háztartásoknak az 50 százaléka rendelkezett használt, míg autóval ás 31 százaléka új autóval. A legutóbbi hasonló felméréskor, 2003-ban a német  háztartások 47 százalékának volt használt autója és 35 százalékának új autója. Németországban 2000 óta gyakorlatilag nem volt  reálbérnövekedés a nyolc-kilencévi átlag szintjén, és ezen belül 2006-ban és tavaly már csökkent a reálbér, 1,1 százalékkal, illetve  1,3 százalékkal. Ez bizonyára folytatódott az idén is, mindenesetre a bértömeg az inflációtól mint jobban elmaradó ütemben nőtt csak az első félév során – írta az MTI.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.