A Navigator üzemelteti a Telenor IT-rendszereit

A Telenor informatikai rendszerét a jövőben egy magyar IT-outsourcing vállalat, a Navigator üzemelteti.

Navigator Informatika Zrt., üzemelteti 2012. augusztus 1-től a Telenor informatikai rendszereit. A megállapodás értelmében a magyar vállalat feladata lesz többek között a távközlési szolgáltató IT-alapinfrastruktúrájának, munkaállomásainak, valamint informatikai rendszereihez kapcsolódó tesztkörnyezeteinek üzemeltetése, kiemelt alkalmazásainak támogatása, illetve IT-logisztikai tevékenységek ellátása. A megbízás keretein belül a Navigator közel 1400 munkaállomás és több mint 100 szerver üzemeltetéséről gondoskodik.

Több mint 13 éve külső szolgáltató látja el informatikai rendszerünk üzemeltetését. A kiszervezés sok szempontból előnyösnek bizonyult számunkra, mindössze a konstrukción szerettünk volna változtatni, ezért választottuk a Navigatort, amely magas szintű szakmai hozzáértésével és kedvező feltételeivel győzött meg minket - idézi a cég közleménye Sepsi Zsoltot, a Telenor Magyarország Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesét. 

Az üzemeltetés keretében a Navigator ellátja a munkaállomások üzemeltetését, vírusvédelmét, a hibaelhárítást és más alapfunkciókat is. Az üzleti alkalmazásokkal kapcsolatban speciális helpdesk szolgáltatást nyújt a cég, így közvetlen kapcsolatot biztosít az üzemeltető és a felhasználók között. Az együttműködés magában foglalja az olyan IT-logisztikai szolgáltatásokat is mint az informatikai eszközkészletek kezelése, leltározása, a szoftverek rendszeres auditja, a felhasználóknál lévő eszközök szúrópróbaszerű ellenőrzése és selejtezése, vagy a szervizzel való kapcsolattartás.

- Az új együttműködés komolyságát jól szemlélteti, hogy hatására a Navigator létszáma a nehéz gazdasági körülmények ellenére több mint 10 százalékkal növekszik. A Telenortól érkező megbízás a két cég között évek óta tartó együttműködés kedvező tapasztalatainak is köszönhető - mondta Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.