A NAV betette a lábát a Hajógyári-szigetre

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden. 

A közlemény szerint a múlt péntek és szombat éjszakai razziával az egyenruhás és civil ellenőrök kifejezetten olyan vállalkozásokat vettek célba, amelyek mögött a "költségvetést tudatosan megkárosító személyek állnak".
A pénteki ellenőrzések tapasztalatai szerint a költségvetést tudatosan megkárosítva, a tényleges bevételt eltitkolva működik a szórakozóhelyek 80 százaléka, ezért szombaton már egész éjjel jelen volt a hatóság a szigeten.

A NAV munkatársai feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben "pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást" végeztek. Míg az ellenőrök ott voltak, "pörögtek a pénztárgépek", és telefonon próbálták meg bejelenteni a foglalkoztatottakat - tették hozzá. A jövedéki termékek származásának és a forgalmazásra vonatkozó szabályok betartásának vizsgálata arra derített fényt, hogy a szórakozóhelyek 86 százaléka e téren is jogsértést követ el. Az adózatlan vagy igazolatlan eredetű árukészleteket a pénzügyőrök lefoglalták.

A költségvetésnek kárt okozó szabálytalanságokon túl, a mobillabor helyszíni tapasztalatai szerint a vendégeket is megkárosíthatták, hiszen a palackok tartalma a gyártó által feltüntetettnél alacsonyabb alkoholtartalmat mutatott - írták a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.