A Munka Törvénykönyvéhez 4 szakszervezet, 94 módosító javaslatot küldött

Négy szakszervezet 94 pontból álló módosító csomagot küldött az országgyűlési képviselőknek a Munka törvénykönyvéhez kapcsolódóan, mert úgy vélik, hogy a tervezet jelenlegi formájában is rontja a munkavállalók pozícióját, és nem növeli a foglalkoztatottságot.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ),  az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szakértői közösen dolgozták ki a javaslatokat - mondta Kuti László, az ÉSZT elnöke az MTI-nek.

Borsik János, az ASZSZ elnöke elmondta: a hat szakszervezeti konföderáció korábban a Nemzetközi Munkaügyi Szervezethez (ILO) fordult, kifogásolva  a kormány munka világát érintő jogalkotását. Az ILO válaszában sürgette a kormányt a konstruktív párbeszéd folytatását a munkavállalók és a munkaadók képviselőivel a munkaügyi törvények reformjáról - ismertette Borsik János.

Az új Munka törvénykönyvéről (Mt.) szóló törvényjavaslat általános vitája szerdán volt a parlamentben.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerint hiába hivatkozik a kormány arra, hogy nincs olyan pontja az új Mt.-nek, amelyre ne lenne példa valamely európai uniós tagállamban, megfogalmazása szerint "mindenhonnan azt az egy pontot vették át, amely még épphogy átviszi a lécet", vagyis nem sért nemzetközi jogszabályt. "Ha ezt összeadjuk, abból egy olyan minimum jön ki, amilyen sehol másutt nincs a világon" - mondta az elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.