A Mol tagad és áll a vizsgálatok elé

A Mol a friss horvát ügyészségi megkeresés kapcsán változatlanul úgy véli, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató semmiféle bűncselekményt nem követett el, és továbbra is együttműködnek az illetékes hatóságokkal.

A Mol továbbra is fenntartja álláspontját, miszerint a horvát ügyészségi vádak nem megalapozottak - közölte a magyar energiatársaság azután, hogy a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) szomszédunk EU-csatlakozására hivatkozva újból megkeresést küldött a magyar szerveknek Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató horvátországi kihallgatását kérve.

Az USKOK szerint az általa beszerzett információk alapján megalapozott a gyanú, miszerint Hernádi Zsolt kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA olajtársaság feletti Mol-irányítás megszerzése érdekében. A Mol mindent határozottan tagad.

Álláspontjuk szerint egy ellenérdekelt horvát vállalkozó elmondásán kívül a vádat más nem támasztja alá, ellenben több vallomás a Mol védekezésébe illeszkedik. Ugyanakkor a horvát bíróság a vállalkozó vallomását fogadta el, és nagyrészt a Mol-ügy miatt tavaly összesen tíz év börtönbüntetésre ítélte első fokon Ivo Sanadert.

A Mol-közlemény megemlíti, álláspontjukat nemzetközi jogi szakértők is alátámasztják. A Mol a korábbiaknak megfelelően továbbra is minden illetékes hatósággal együttműködik az ügyben – zárul a Mol rövid közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.