A Mol kitart Szíria és így az INA mellett

A Mol szír iskolások támogatásával üzeni, hogy annyira nem is akar megválni a horvát INA-tól.

A Mol-csoport bízik abban, hogy a helyzet stabilizálódásával folytatni tudja üzleti tevékenységét Szíriában - tette közzé a Mol annak kapcsán, hogy Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója, Ferencz I. Szabolcs, a Mol-csoport társadalmi kapcsolatokért felelős ügyvezetője, valamint Áldott Zoltán, a Mol-irányította horvát INA elnöke 600 szír gyermek idei libanoni oktatása céljából 120 ezer dollár - 27 millió forint - támogatást adott át Bejrútban.

Mint köztudomású, Szíriában az INA kezdett szénhidrogénkutatási tevékenységbe, még mielőttt a közel-keleti ország polgárháborús helyzetbe sodródott. Erről annyit írnak, hogy a Mol-csoport nemzetközi kötelezettségeinek eleget téve 2012-ben felhagyott szíriai tevékenységével. Most pedig csatlakoztak a Magyarország által kezdeményezett szír humanitárius segélynyújtási akcióhoz.

Elemzők szerint az egyszerű CSR-közleménynek látszó közlés mögött az a sokakat foglalkoztató üzenet is meghúzódik, hogy noha a Mol-igazgatóság utasítást adott az INA-részesedés eladásának előkészítésére, valójában megtartanák a csomagot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.