A Mol eladhatja INA-részesedését

A Mol INA-ban lévő részesedése eladásának előkészítésére adott felhatalmazást a cég igazgatósága az ügyvezető testületnek - közölte a Mol a BÉT honlapján pénteken. A horvát kormány tud arról, hogy a Mol igazgatósága felhatalmazást adott az INA-részesedés eladásának előkészítésére, és a lehető legrövidebb időn belül állást foglal a hírrel kapcsolatban, mindent megtesz azért, hogy az INA energetikai vezető szerepe megmaradjon a régióban.

A közlemény szerint a társaság igazgatósága felhatalmazta az ügyvezető testületet, hogy olyan megállapodást kössön a horvát kormánnyal, amely értékteremtést tesz lehetővé az INA növekedési stratégiájának megvalósításával. Ezzel párhuzamosan az ügyvezető testület felhatalmazást kapott arra is, hogy készítse elő a Mol INA-ban meglévő "részesedésének értékesítését, annak érdekében, hogy maximalizálni tudja befektetésének értékét".

Pénteken, kora délután a Mol és a horvát kormány között, az INA horvát olajipari vállalat ügyének rendezéséről tartott tárgyalás után a magyar társaság közleményt adott ki, amely rögzítette: továbbra is jelentős nézetkülönbségek vannak a Mol és a horvát kormány között az INA helyzetének megítélésében; a Mol meggyőződése, hogy az INA vállalatirányítási modellje összhangban van a nemzetközi gyakorlattal, valamint a horvátországi és az európai szabályozással is.

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter közlése szerint a tárgyaláson a horvát kormány új vállalatvezetési módot javasolt. A politikus is úgy értékelte, hogy a megbeszélés jelentős nézetkülönbségekre világított rá. A horvát gazdasági minisztérium által pénteken este kiadott közlemény szerint: mérlegelve az új körülményeket, amelyek a Mol álláspontja kapcsán keletkeztek, a horvát kormány a legrövidebb időn belül állást foglal, és tájékoztatja a közvéleményt. "A horvát kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az INA energetikai vezető szerepe megmaradjon a régióban, mindent megtesz, ami a vállalat, az ott dolgozók, az állam energetikai stabilitása és teljes gazdaság érdekeit szolgálja" - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.