Az MKB megtartaná magánnyugdíjpénztárát

Az MKB Nyugdíjpénztár a magánnyugdíjpénztári ágazatának a megtartása mellett döntene, legalábbis a tagságnak ezt javasolják a következő közgyűlésen.

Az MKB Nyugdíjpénztár igazgatósága és ellenőrző bizottsága a magánág megtartását javasolja majd a tagjainak a pénztár május 23-i közgyűlésén. A korábban felhalmozott mőködési tartalékból – a jelenlegi feltételek mellett – mintegy két évig tudja biztosítani a gazdálkodás feltételeit az MKB Nyugdíjpénztár. A működés további biztonságának megteremtése érdekében a pénztár igazgatótanácsa várhatóan olyan javaslatot terjeszt majd a májusi közgyűlés elé, amely alapján a tagság önkéntes működési célú hozzájárulását is mérlegelheti.

A javaslat kidolgozásának fontos szempontja, hogy a hozzájárulás mértéke ne jelentsen túlzott terhet a tagságnak, azonban közel négy évre biztosítsa a pénztár működési költségeinek fedezetét.

A pénztár esetében a március végi, második visszalépési időszak lezárultáig 547 jelezték, hogy átlépnének a tisztán állami oldalra. Ez a teljes tagság 16,34 százaléka volt a Stabilitás Pénztárszövetség adatai szerint. Így az MKB Nyugdíjpénztáránál 2801 tag maradt. Ezzel a kisebb pénztárak egyike jelenleg a piacon.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.