A MetLife felvásárolja az Aviva itteni leányvállalatait

Az amerikai biztosító a magyar mellett a román és cseh Aviva-leányvállalatokat fogja megvásárolni.

Az Aviva Csoport a mai napon bejelentette, hogy három közép-európai érdekeltségét – a magyar, a cseh és a román leányvállalatokat – értékesíti a MetLife Inc. vállalatcsoportnak, amely üzleti stratégiájában kiemelt szerepet szán a kelet-európai régiós jelenlét megerősítésének.

A döntés, amelyhez a helyi felügyeletek engedélye szükséges, szerves része az Aviva 2010 novemberében meghatározott stratégiájának.

Eszerint az Aviva a kiválasztott piacokra kívánja koncentrálni tevékenységét, ezen belül 8 európai országra: Nagy-Britanniára, Franciaországra, Spanyolországra, Írországra, Olaszországra, Lengyelországra, Törökországra és Oroszországra.

 A három most értékesítésre kerülő leányvállalat nettó eszközértéke 2011. június 30-án meghaladta az 57 millió eurót.

A MetLife Inc. az Egyesült Államok első számú biztosítója, amely erős pénzügyi és tőkeháttérrel rendelkezik. A MetLife fontos stratégiai döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy kelet-európai jelenlétét a magyar, a cseh és a román piacon az Aviva leányvállalatainak megvásárlásával jelentősen erősíti.

A MetLife az egyik legerősebb szereplő az világ életbiztosítási piacán, és további terjeszkedésre készül a régióban. Bartók János kiemelte: "Az elkövetkező hónapokban a munkatársaink és értékesítési partnereink a tranzakció okán egyelőre semmilyen változást nem fognak tapasztalni, célunk továbbra is az ügyfelek kiszolgálása és bizalmának megőrzése lesz."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.