A Mercedes két kategóriában is az év befektetője

Az Év Befektetője címet elnyerő öt cég tavaly és idén 1,2 milliárd euró értékű fejlesztést hajtott végre Magyarországon, amivel közvetlenül 5200 új munkahelyet hozott létre. A díjazottak: a Mercedes-Benz, a Hamburger Hungária Kft, az IT Services Hungary Kft., a Richter Gedeon és a Szolnoki Ipari Park.

Negyedik alkalommal osztotta ki a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary az Év Befektetője címet. Az oklevelet azok a beruházók kapják, akik fejlesztésükkel 2007-2008-ban a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. A díjazott cégek beruházásai meghaladják az 1,2 milliárd eurót, az általuk közvetlenül teremtett munkahelyek száma pedig több mint 5200-at.

A legnagyobb zöldmezős befektetéséért és a legtöbb új munkahelyért egyaránt a Mercedes Benz Hungary Kft. kapott elismerést. A cég kecskeméti, 800 millió eurós beruházása közvetlenül 2500 munkahelyet hoz létre. Az év legnagyobb bővítését a Hamburger Hungária Kft. hajtotta végre, a mintegy 300 új munkahelyet teremtő bővítésével megvalósuló létesítmény-együttes hulladékpapírból készült rostanyagból gyárt majd csomagolópapírt.

Az év legnagyobb regionális szolgáltató központját az IT Services Hungary Kft. létesítette. A vállalat budapesti és debreceni helyszíneken indít üzleti szolgáltató központokat, amelyek rendszerintegrációs valamint üzemeltetési területeken szolgálják ki a a Deutsche Telekom AG-t – és a cégcsoport nemzetközi ügyfeleit. A beruházással 1745 új munkahely jön létre Magyarországon. A kutatás-fejlesztési együttműködésért járó díjat a Richter Gedeon kapta.

A negyedik alkalommal kiosztott hat oklevél egyikét hagyományosan az év befektetőbarát ipari parkja kapja. Idén a Szolnoki Ipari Park mellett a Szolnoki Önkormányzat is megkapta az elismerést. Az ipari parkban 2007-2008-ban letelepült négy vállalkozás több mint 520 közvetlen munkahelyet teremtett beszállításigényes iparágakban.

Kecskemétre készül a Mercedes
Kecskemétre készül a Mercedes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.