A megújuló energia a megoldás a válságra?

A globális termelés mindössze két százalékát adó, ám már most is 2,3 millió embernek munkát biztosító megújuló energia-szektor jelentheti a kiutat a foglalkoztatási válságból ENSZ-szakértők szerint.

Többmillió munkahelyet lehetne teremteni a megújuló energiába fektetett beruházások növelésével az ENSZ iparfejlesztési szakértői szerint. - Világszerte 2,3 millió ember talált már munkát a megújuló energia-szektorban, pedig a globális energiatermelés csupán két százaléka származik innen - mondta kedden Kandeh Yumkella, az ENSZ Iparfejlesztési Szervezet (UNIDO) igazgatója az UNIDO bécsi konferenciájának megnyitó előadásában, amelyet az ENSZ Nobel-békedíjas Kormányközi Klímaváltozási Bizottsága (ICCP) elnökével, Radzsenda Pacsaurival közösen tartott.

Pacsauri szerint át kell szervezni a világgazdaságot. - Mi más lehetne a megfelelő módszer erre, mint az energiahatékonyság növelése, ami teljesen új munkapiaci szektort hoz létre, és mi más lehetne alkalmasabb erre, mint a megújuló energia használatának ösztönzése, ami ugyancsak állások tömegét teremti, és fenntartható megoldást kínál az energiaproblémákra - mondta Pacsauri.

Az energiaügyet a munkanélküliség emelkedésével járó gazdasági válság összefüggéseiben elemző konferencia más előadói aláhúzták az "energiaügyi társadalmi igazságosság" fontosságát is, tekintve, hogy a világon 1,6 milliárd embernek nincs hozzáférése vezetékes áramhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.