A MÁV a 'kormányzati negyedért' 8 milliárd forintot kapott

A "kormányzati negyed"-építkezéshez átadott mintegy 7 hektár nagyságú terület vételára összesen mintegy 8 milliárd forint volt, ezen belül 5 milliárd forintot tett ki az állam által a kiürítés költségeire kifizetett rész, a maradék 3 milliárd forint adósságelengedés – közölte kedden a MÁV Zrt.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a kiürítéskor több egységet, funkciót költöztetett ki a területről, a legjelentősebb ilyen funkció a motorkocsi-karbantartó bázis volt, amely Istvántelken kapott helyet.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint 2010 tavaszán azért kérték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (KEHI), hogy vegye fel vizsgálati programjába a beruházást, mert a motorvonatmosó berendezést szállító alvállalkozó jelezte, hogy nem jutott hozzá az alvállalkozói díjához, így szerinte az eszközök az ő tulajdonában vannak. A vasúttársaság hangsúlyozta: a fővállalkozót kifizették.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy hűtlen kezelés, sikkasztás és adócsalás gyanújával ismeretlen elkövető ellen tett büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a legfőbb ügyésznél a MÁV karbantartó bázisának áthelyezése kapcsán.

A lap azt közölte: a Kehi szerint 580 millió forintos kár érhette a MÁV-ot a hamvába holt kormányzatinegyed-beruházás kapcsán, amikor elköltöztették karbantartó bázisukat a Nyugati pályaudvar mögötti területről. A Magyar Nemzet állítása szerint a kivitelezéssel egy MSZP-közeli céget bíztak meg, amelynek valós munkavégzés nélkül fizettek ki több százmillió forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.