A MÁV-hoz kerül a HÉV-hálózat?

A MÁV megvásárolja a BKV-tól a HÉV üzletágát – értesült a Napi Gazdaság. Minderre a teherfuvarozó leányvállalat eladásából származó privatizációs bevételből különítenek el pénzt.

A MÁV Cargo 102 milliárd forintos privatizációs bevételéből vásárolja meg a MÁV  Zrt. a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. HÉV-vel kapcsolatos eszközeit, így a BKV jelentős, 30 milliárd forint körüli egyszeri forráshoz jut, egyben "megszabadul" a helyi vasút üzemeltetésétől -  írta az erről szóló információira hivatkozva a hétfői Napi Gazdaság. A tervek szerint április 30-áig kell megszületnie a dokumentumnak arról, hogy az állam milyen garanciális feltételek  mellett adja át a BKV-nak az említett összeget.
Állítólag a BKV-nál örülnek: a cég megszabadul  a HÉV üzemeltetéséből keletkező veszteségtől, és egyre súlyosabb pénzügyi helyzetében még némi pénz is áll a házhoz. A BKV adóssága ma már 80 milliárd forint körüli és idén is 4,5 milliárd forintos áthidaló hitel felvételére kényszerült. Azt még nem tudni, hogy a cég mit kezd a  befolyó összeggel, miként az sem, milyen feltételekkel – azaz jegyekkel – lehet majd használni a zöld vonatokat az üzlet után.

HÉV szerelvény a kaszásdűlői megállóban
HÉV szerelvény a kaszásdűlői megállóban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.