A második félévre már többletet vár a Pénzügyminisztérium

Önkormányzatok nélkül áprilisra 96,6 milliárd forint, az első félévre 892,7 milliárd forint államháztartási hiányt, a második félévben többletet vár a Pénzügyminisztérium (PM) - jelentette be Várfalvi István szakállamtitkár.

- Az áprilisi hiányból 60 milliárd forint az előrehozott május 1-jei bérkifizetésekből adódik - mondta Várfalvi István szakállamtitkár azon a sajtótájékoztatón, ahol kiderült: a Pénzügyminisztérium (PM) önkormányzatok nélkül áprilisra 96,6 milliárd forint, az első félévre 892,7 milliárd forint államháztartási hiányt, a második félévben többletet vár.

Márciusban az államháztartás deficitje 309,4 milliárd forint volt, kisebb a 332,9 milliárdos prognózisnál. A PM számítása szerint az első félévben felhalmozódó 892,7 milliárd forint pénzforgalmi hiány a GDP 3,4 százalékét teszi ki, ugyanakkor a második félévben a már bejelentett intézkedések nyomán 155 milliárd többlet alakul ki, így az év végére 736,9 milliárd forint deficit várható, ami a GDP 2,8 százalékával egyenlő - közölte Várfalvi István.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.