A Mal-vezér szerint a bankok mögöttük állnak

A Magyar Alumínium (Mal) vezérigazgatója szerint a bankok támogatják a timföldgyár átszervezését. A kormány is töri az utat a cég előtt.

A bankok támogatják a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. reorganizációs programjának végrehajtását - közölte a timföldgyár vezérigazgatója az MTI-vel szerdán. Az intézkedési csomagot mind a négy bank elfogadta a múlt héten. Még karácsony előtt megküldik a cégnek kidolgozott feltételrendszert.

Bakonyi Zoltán ezt arra reagálva közölte, hogy a kormány szeptemberben stratégiailag kiemelt jelentőségű céggé nyilvánította a Mal Zrt.-t. A Magyar Közlönyben legutóbb megjelent rendelettel pedig a cég kiemelt szerepét megerősítő szabályokról intézkedtek.

Hangsúlyozta, hogy a Mal a korábbi kormánydöntés óta, az elmúlt négy hónapban is folyamatosan termelt. Két feltárósor jó hatékonysággal maximális kapacitáson működik, a piacok a reorganizációs terv végrehajtásához rendelkezésre állnak - tette hozzá.

A kormány most azt rendelte el, hogy a csődtörvény további három paragrafusát is alkalmazni kell a Malra. Ezek azt rögzítik, hogy a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet, vagy az általa működtetett létesítmények nemzetbiztonsági védelem alá esnek.

Emellett a társaság honvédelmi, rendvédelmi, haditechnikai, energiaellátási szempontból nemzetközi vagy országos jelentőségű, illetve a lakosság közműszolgáltatással való ellátása szempontjából stratégiailag kiemelt közszolgáltatást lát el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.